Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pizza Hamuru Hazirlanisi Tarifi

  1. #1
    Tecrübeli Üye kamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2002
    Nereden
    İsviçre`den Kesin dönüş yapmış Türkiye AYDIN
    Mesajlar
    461
    Tesekkür etmis
    72
    Tesekkür almis: 161 -> 95 konu

    Pizza Hamuru Hazirlanisi Tarifi

    Selam arkadaslar Pizza Hamurunu kendim yapmak istiyorum ama ayni italyanlarin yapmis oldugu gibi hamur pistiginde ne sert ne yumasak olsun istiyorum içine konulan malzememler nelerdir.
    Ben 1kgr.Bugday Ununa 25 gr. ekmek mayasi,bir tatli kasigi sekerbir çay kasigi tuz bir,yemek kasigi zeytin yagi ve 200dcl.kadada süt koyuyorum bunun disinda ilave ne konuluyor?

  2. #2
    Kicked Y.Hsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Şubat.2002
    Nereden
    almanya
    Mesajlar
    609
    Tesekkür etmis
    236
    Tesekkür almis: 227 -> 133 konu
    Alıntı kamil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaslar Pizza Hamurunu kendim yapmak istiyorum ama ayni italyanlarin yapmis oldugu gibi hamur pistiginde ne sert ne yumasak olsun istiyorum içine konulan malzememler nelerdir.
    Ben 1kgr.Bugday Ununa 25 gr. ekmek mayasi,bir tatli kasigi sekerbir çay kasigi tuz bir,yemek kasigi zeytin yagi ve 200dcl.kadada süt koyuyorum bunun disinda ilave ne konuluyor?

    buyur arkadasim, bayaga övmüsler burda...

    http://www.chefkoch.de/forum/2,66,22...Italiener.html

    onun haricinde bu da dünyanin en ünlü pizzacilarindan biri olan ustanin tarifi:

    http://www.wunderkessel.de/forum/bac...pizzateig.html
    Konu Y.Hsan tarafından (06.Aralık.2010 Saat 09:32 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    Tecrübeli Üye kamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2002
    Nereden
    İsviçre`den Kesin dönüş yapmış Türkiye AYDIN
    Mesajlar
    461
    Tesekkür etmis
    72
    Tesekkür almis: 161 -> 95 konu
    daha önce bu sayfalara bakmistim bunun haricinde orjinal tarif veren varmi?

  4. #4
    Tecrübeli Üye vedatim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mart.2003
    Mesajlar
    666
    Tesekkür etmis
    140
    Tesekkür almis: 211 -> 69 konu
    kardesim bunlarla idare etmen lazim herkes kendi tarifini kimseye sölylemez bunlari denersin begenmez isen kendin bir tarif bulmaya calisirsin

  5. #5
    Tecrübeli Üye my_dark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Ocak.2004
    Nereden
    Osmanli-Imparatorlugu
    Mesajlar
    1,708
    Tesekkür etmis
    413
    Tesekkür almis: 1,286 -> 330 konu
    Arkadasim Pizza hamurundan ziyade Firininda cpk önemli 400 derecede kizariyor Pizzalar onuda göz önünde bulundur...

  6. #6
    Moderator Atsiz77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Ekim.2001
    Nereden
    T.C. Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene / NEVSEHIR
    Mesajlar
    16,003
    Tesekkür etmis
    5,014
    Tesekkür almis: 9,306 -> 4,491 konu
    @my_dark arkadasin yazmis oldugu gibi malzemelerden haric Tas Firinda kizarmasida gerekiyor.

    ama tabiiki beceriksizler´de güzel bir tarif verecek birisi olur, en azindan evde normal firinlarda yapmak icin.

  7. #7
    Moderator xTARKANx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.Mayıs.2002
    Nereden
    sandalyeden
    Mesajlar
    1,076
    Tesekkür etmis
    80
    Tesekkür almis: 5,042 -> 343 konu
    ..unu kalitesi(405,550 gibi)
    ..mayanin cinsi ve hamurun tam mayalanmasi
    ..sütün yag orani
    ..firin konusu basli basina bir mesele...


    ..Tüm bunlar gerektigi gibi yapildiginda istedigin hamur tipine ulasirsin.

    ..Misal ben ilik süt maya tuz ev sekeri karistirip en 10-15 dakika bekletiyorum.Unu eleyerek koyuyorum ve 550typ un kullaniyorum,hamuru yogurduktan sonra ilik bir yerde en 1,5 saat bekletiyorum.Tabi 400 derecelik tas bir firinim yok ama oldukca iyi bir hamur elde ediyorum

  8. #8
    Tecrübeli Üye alkolikkedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Aralık.2006
    Nereden
    Evden,isten heryerden...
    Mesajlar
    544
    Tesekkür etmis
    487
    Tesekkür almis: 178 -> 102 konu
    usta sana italyan komsumdan aldigim tarifi vereyim,öyle sütle sekerle ugrasma,ben bu gayet sade tarifle yapiyorum kendi pizzami ve herkes cok begeniyor,daha öncede calistirdigim imbisste de bu tarifle yapiyordum,herkes cok begeniyordu.hamuru 405 unla yapiyorum,yani su lidl da falan satilan,mayada ayni yerden aliyorum,ve hamura extra hicbisey atma,tuz disinda,yani gayet normal bir hamur yap.mayayi ilik suda eritip,tuzunu attigin una karistirarak hamurunu yap.yarim saat ilik bir yerde beklet,daha sonra yapacagin pizzanin büyüklügüne göre toplar hazirla,üstüne islak bez atip yarim saat ilik biyerde beklet,zaten hamurun okadar önemi yok,icine koydugun malzemeler daha önemli,handelsofta satilan gouda peyniri var,onu alip rendele,hazir satilanlara yanasma,birde oreganolu salclar var,yine handelsoftan aliyom ben,ve birde pizza gewürz var ondan al,salca az karistir,bir iki basta sarimsak rendele,actigin hamura salcani sürdükten,istege göre nasil yapacaksan malzemeni koy,ve firina vermeden önce üzerine biraz zeytin yagi gezdir,acili seversen tursu biberlerini kesip üstüne at,süper oluyor,ben evdeki firini 250ye aciyorum,bu arada hamurun kalinligi sana kalmis,ama fazla kalin acma,inan bana ben yillardir bu sade tarifle yapiyorum ve herkes cok begeniyor,bu arada anlatinca cok canim cekti,ha bu arada eger mantar kullanacaksan,taze olanlardan al,ince ince kes,konserve kullanma,
    Konu alkolikkedi tarafından (07.Aralık.2010 Saat 22:30 ) değiştirilmiştir.

  9. 4 Beceriksiz bu yararli mesaj icin alkolikkedi arkadasa tesekkür etmekte:

    Atsiz77,beskazali,Fuat Bultan,Nachtexpress

    -=[ Bir beceriksiz centilmendir. Tesekkür buttonunu kullanir, spam yapmaz! ]=-

  10. #9
    Tecrübeli Üye mehmet55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2002
    Nereden
    -=[Sibel Can]=-
    Mesajlar
    2,375
    Tesekkür etmis
    1,940
    Tesekkür almis: 2,561 -> 481 konu
    Alıntı my_dark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadasim Pizza hamurundan ziyade Firininda cpk önemli 400 derecede kizariyor Pizzalar onuda göz önünde bulundur...
    Arkadas yazmis, kutlarim. Hamuru Lahmacun hamuru gibi olsada olur önemli olan, hizli pismesi. Püf noktasi orasi!

  11. #10
    Tecrübeli Üye bpeker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Eylül.2008
    Mesajlar
    1,386
    Tesekkür etmis
    759
    Tesekkür almis: 595 -> 367 konu
    bende cogu yerde pizza yedim ama disarida satilan italyan pizzalarina benzemiyordu. bir gün bir misafirlikte evdeki 16 yasindaki cocuk ben pizza yapmasini ögrendim dedi ve bize pisirmek istedi. bende tamam dedim yap bakalim nasil olacak.. inanin simdiye kadar yedigim en güzel pizzaydi, hamuru ne cok nede az pismisti. malzemeyide kararinca güzel yapmisti.. keske nasil yaptigini sorsaydim.. ama pizzanin hamuru cok önemli,, cok piserse tadi olmuyor. az pisince zaten güzel degil.. karari cok önemli..

  12. #11
    Tecrübeli Üye kamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2002
    Nereden
    İsviçre`den Kesin dönüş yapmış Türkiye AYDIN
    Mesajlar
    461
    Tesekkür etmis
    72
    Tesekkür almis: 161 -> 95 konu
    tarifler çok iyi deneyecegim daha degisik tarifler varsa bekliyorum!!

  13. #12
    Tecrübeli Üye chipmanie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.Aralık.2003
    Nereden
    sandalye
    Mesajlar
    3,033
    Tesekkür etmis
    133
    Tesekkür almis: 2,316 -> 576 konu
    pizza nerde kaldi yaw ???

    hadee bakem , kokusu da cok güzel mis !! internet teckno

    ya usta benimkine fazla tuna ve peynir olsun ..

  14. #13
    Tecrübeli Üye clio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Temmuz.2006
    Nereden
    ADANALIIII
    Mesajlar
    1,337
    Tesekkür etmis
    245
    Tesekkür almis: 805 -> 516 konu
    az pismis cok pismis farkedermi gardasssss
    olsada yesek yaw.

  15. #14
    Moderator Atsiz77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Ekim.2001
    Nereden
    T.C. Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene / NEVSEHIR
    Mesajlar
    16,003
    Tesekkür etmis
    5,014
    Tesekkür almis: 9,306 -> 4,491 konu
    aynisi tarifeler calzone icinde gecerlimi ?

  16. #15
    Tecrübeli Üye Santicuma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Temmuz.2004
    Nereden
    bildin ?
    Mesajlar
    2,649
    Tesekkür etmis
    1,836
    Tesekkür almis: 2,014 -> 595 konu
    Pizzayi evdeki normal firinda yapicaksaniz, firin icin satilan pizza taslarindan almanizi tavsiye ederim (PIZZASTEIN) ebayde felan 10 ile 20 euro arasi bulabilirsiniz. Bu tas ile hem pizzalarinizi tam olmasada ayni pizzacidaki gibi pisirebilirsiniz, aynisi ekmek veya simit icin de gecerli.

  17. #16
    Tecrübeli Üye kamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2002
    Nereden
    İsviçre`den Kesin dönüş yapmış Türkiye AYDIN
    Mesajlar
    461
    Tesekkür etmis
    72
    Tesekkür almis: 161 -> 95 konu
    PIZZASTEIN olayida iyibir fikir!! Ben Kuzine Göçmen sobasinin Firininda tepsiyle pisiriyordum Pizzastein üzerinde daha lezzetli olur ama bu PIZZASTEIN`i Türkiyede bulabilirmiyim bilmiyorum!
    Bir baskasi bana pizza hamuru hazirlarken 1 yumurta koymami soyledi ben hiç denemedim deneyeniniz varmi?

  18. #17
    Üye Danku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Şubat.2003
    Mesajlar
    86
    Tesekkür etmis
    23
    Tesekkür almis: 9 -> 8 konu
    Alıntı kamil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaslar Pizza Hamurunu kendim yapmak istiyorum ama ayni italyanlarin yapmis oldugu gibi hamur pistiginde ne sert ne yumasak olsun istiyorum içine konulan malzememler nelerdir.
    Ben 1kgr.Bugday Ununa 25 gr. ekmek mayasi,bir tatli kasigi sekerbir çay kasigi tuz bir,yemek kasigi zeytin yagi ve 200dcl.kadada süt koyuyorum bunun disinda ilave ne konuluyor?
    arkadas pizza isine girecen

  19. #18
    Tecrübeli Üye soma45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ocak.2007
    Nereden
    nrw
    Mesajlar
    325
    Tesekkür etmis
    2,053
    Tesekkür almis: 613 -> 147 konu
    arkadasim hamuru hazirlarken süt yada su katma onun yerine

  20. #19
    Tecrübeli Üye canisi71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2003
    Nereden
    Almanya
    Mesajlar
    138
    Tesekkür etmis
    349
    Tesekkür almis: 51 -> 26 konu
    Eger evde sobaniz varsa ebayda Pizza casa diye birsey var sobanin icinde Pizza yapiliyor harika birsey deneyin ben cok begendim gercek pizza mutfak firini gibi degil.

    http://cgi.ebay.de/Kaminofen-Backofe...item2a0c55a48a

    Yalniz sobanizin icinin büyüklügü yeterli olmasi lazim.Sadece Pizza degil sobada mangal bile yapiyorum.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •