|
|
|
|
||||||||||
|
|
![]() |
![]() |
||||||||
![]() |
|
|||||||||
|
|
|
|||||||||
![]() |
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||
|
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#461 |
|
Üye
Tesekkür: 71
Tesekkür almis: 93 -> 19 konu
|
merhaba,
bu sene ilk kez italya-yunanistan üzeri türkiyeye gitmeye karar verdim. superfast ile 14.07 gidis, 12.08 dönüs biletimi aldim (kabinler dolu oldugu icin malesef deck bileti almam gerekti). gidis-dönüs ücreti: 275,- euro. 13.07 gece 12:30'da avusturya (dornbirn)den yola ciktim, sabah 10:30da anconaya vardim. bilincli olarak biraz erken yola ciktim, yolda tamirat, kaza gibi beklenmedik durumlarda gemiye gec kalma ihtimalini düsürmek icin. neyse, 10:30dan 13:30a kadar anconadaydik, gemiye bindik, yarim saat gec kalti gemi 14:00 yola ciktik. sabah 06:00da igomenitsada gemiden indik. yunanistan yolculugu cok güzeldi. yollar süper. ipsalaya saat 14:30da vardim, bir saat icinde bütün islemler bitti. evime (manisaya) saat 22:00 civari geldim. hepsi hepsine gidis yolculugum 45saatimi aldi. gemi seyehatinide yasamis olduk. önceki senelerde hep bulgaristan üzeri türkiyeye gitmistim. mesafe 2650km, bekleme süreleri dahil 27-32 saat civarinda eve geliyordum. bu durumda italya seyehati ilk ve son oldu benim icin. geri dönüs bilerimi iptal ettiremedim malesef, kabul etmediler, dönüse 2 hafta kala sordum. dönüsümü türkiye, yunanistan, makedonya, sirbistan, hirvatistan, slovenya, avusturya, almanya, avusturya güzergahahindan yaptim. makedonyada 4 saat uyudum, hic bir gümrükte beklemeden sorunsuz döndüm. dönüs süresi 32 saat. carsamba 14:30da yola ciktim manisadan, persembe aksam 21:30da dornbirne geldim. türkiyeye gidisi begenmedim, superfast gemisi gayet güzeldi ama deck'te seyehat sefillikten baska birsey degil, her kösede insanlar yerlerde yatiyorlar, merdiven altinda, kenarinda, ... inaniyorumki kendi kabinimiz olsaydi degerlendirmem daha degisik olurdu, ozamanda tabiiki fiyat tatmin edici olmazdi. bu sartlar altinda benim yolculuk önümüzdeki senelerde karayolundan, makedonya-yunanistan güzergahindan olacaktir, en azindan bulgaristan oto yollarini yenileyesiye kadar (sözde 2013-2014 yilina kadar bulgaristandaki yolumuz tamamen otoyol olacakmis). saygilar. Konu metinbeker tarafından (14.08.2010 Saat 12:42 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
Bu yararli mesaj icin metinbeker üyemize tesekkür eden üye:
|
|
|
#462 |
|
Tecrübeli Üye
Tesekkür: 60
Tesekkür almis: 30 -> 14 konu
|
ben memleketden 2 hafta önce geldim 5 hafta tatil yaptim anconadan igoumenitsaya mineon gemisiyle gidip geldim
Birdaha hicbir güc beni gemi yolculugundan vazgeciremez..artik hep gemiyle gidip gelecem.. Bu zamana kadar bosuna kuyruk bekleyip onun bunun kahrini cekmisim bir tane sinir gördüm oda ipsala.. coluk cocuk rahat bir yolculuk yaptik birdaha kara yoluyla gitmem bileti 4 kisi 2 büyük 2 kücük cocuk ic kabinli gidis 18,06 dönüs,23,07 370€ aldim adac den.. bence degdi... Insallah seneye tekrarlarim... Konu fbberkant tarafından (16.08.2010 Saat 16:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: kural hatasi,, üznüm birdaha olmaz.. |
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Tecrübeli Üye
Tesekkür: 278
Tesekkür almis: 1.338 -> 465 konu
|
Alıntı:
eger izinden önce birbirimizin yazilarini okmak nasip olsaydi ben seni kara yoluna ikna ederdim. Gemiye verdigin paranin dörte biri ile MACAR yada Yunanistan'da pasalar gibi otelde kalirdin. Eger coluk cocuk yoksa toplu izine gidisler baslamadan bir iki gün önce yada sonra yola ciktinmi gümrüklerde bekleme sorunu da olmazdi. Ben bu sene gecen Pazar sabahi saat 4'te DIDIM'den yola ciktim pazartesi aksam saat 17:00 de evdeydim. Yolculuk icinde 4 saat uyku dahil. Ha ben hanim cocuklari ucakla gönderdigim icin rahat araba sürdüm. Aile ile seyahatte cocuklar icin mecburen her üc saatte bir saat mola vermek zorunlulugu oluyor. Neyse sag salim varmissin ve bir tecrübe edinmissin. Canin sagolsun. Bu arada ben MURADIYE'liyim.
|
|
|
|
|
|
Bu yararli mesaj icin murat1919 üyemize tesekkür eden üye:
|
|
|
#464 |
|
Tecrübeli Üye
Tesekkür: 533
Tesekkür almis: 133 -> 65 konu
|
ben bayildim gemiye bundan sonra hep gemiyle gitcem . karadan gitmek akil isi deyil . paraya kiyamayan kisiler bundar rahat gitmek istiyorsan kabinli alcan ben öyle yaptim süperdi . gelir gelmez hemen dus yaptim wurdum kafayi sabah indim . aksam 18 .00 kalkti sabah 09.00 wardi bunun neysi uzunmus tabi bir kac saat bekldedik oda normal . kara yol tamamen kepaselik benim görüsüm paraya ve samani kiyamayanlar bundar . bizde gitik karadan kepaseliktan baska bisey deyil . dogru konusun arkadaslar dogru deyilme .
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
Tecrübeli Üye
|
ipsalada gümrük durumu nasil yunanlar grev yapiyorma da o kuyru gördüm kortum . bileti okeyletmek icin checkpoint nerde heycandan bakmadim dorgru dürüst sah sogla . benim dönüsüm 06.09.2008 . aksam 20.00 kalkiyor ben istanbul dayim .
|
|
|
|
|
|
#466 |
|
Tecrübeli Üye
|
e 90 takip et dogru igoumenitsaya geleceksin. limanda chek yaptiriyorsun limanda chek yeri icerde...
|
|
|
|
|
Bu yararli mesaj icin fbberkant üyemize tesekkür eden üye:
|
|
|
#467 |
|
Tecrübeli Üye
|
dikkat et yolu karistirma selanikden sonra atinaya dogru ayrilip tekrar e 90 na cikacaksin.
|
|
|
|
|
|
|
|
#468 |
|
Tecrübeli Üye
|
ben navıye wersem olur herhalde . gelırken benı ıpsala kadar sasırtmadan getırdı . lımanın tam adresını bılan warmı aramızda navıye wermek ıcın ıgoumenıstanın .
|
|
|
|
|
|
#469 |
|
Tecrübeli Üye
Tesekkür: 397
Tesekkür almis: 757 -> 275 konu
|
Anek Lines : Central Office: Ioniou Pelagous (New Port Area) or Embarkation Office: Terminal Station (New Port), 46100 IGOUMENITSA, Greece
Superfast Ferries : Ag. Apostolon 7-9, New Port Egnatia, GR-46 100, Greece |
|
|
|
|
Bu yararli mesaj icin Sopeli üyemize tesekkür eden üye:
|
|
|
#470 |
|
Tecrübeli Üye
Tesekkür: 110
Tesekkür almis: 167 -> 108 konu
|
Bende bunu merak ediyordum limanda direkt check ediyoruz degilmi? gecen seneler öle degildi biraz liman disinda bir yerdeydi bu sene limanin icindeyse iyi
|
|
|
|
|
|
#471 | |||||
|
Moderator
Tesekkür: 187
Tesekkür almis: 643 -> 235 konu
|
Alıntı:
|
|||||
|
|
|
|
Bu yararli mesaj icin bahcivan üyemize tesekkür eden üye:
|
|
|
#472 |
|
Tecrübeli Üye
|
icinde hemserim... kenarda,disarda,sagda felan degil direkt ana binada.. klimali yemekli,alisverisde yapabilirsin dondurmada yersin.. hepsi o gördügün ana binada..
|
|
|
|
|
|
|
|
#473 |
|
Tecrübeli Üye
|
bende dün gece geldim . istanbuldan ciktim sabah karsi 6.00 . ipsalada hic beklemedim 10 dakikada ciktim yunan tarafina . yolda tek tük gürbeci gördüm yolar bom bosdu . ama bida biletimi alirsam venedik ten alcam . ne kadar az gidersem o kadar iyi oluyor . bayildim bu gemiye . baska isin yoksa bekle 1 sene artik .
|
|
|
|
|
|
#474 |
|
Tecrübeli Üye
Tesekkür: 146
Tesekkür almis: 468 -> 137 konu
|
Bende Anek Lines ile 28.07-28-08 tarihlerinde gidip geldim. Ancona-Igumenitsa arasi, kabin kiraladim. Gercekten cok rahat yolculuk yaptim inanin yol yorgunlugu bile olmadi dogru dürüst, yollar cok güzeldi, Ipsalada hic beklemedim.
Tavsiyem parasi olan bassin gitsin gemiyle Bulgarin, sirpin cilesini cekmesin. |
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
|
|